Волен Сидеров иска смени в кабинета 20.02 | 08:43

Лидерът на "Атака" отрече да е имало напрежение по време на честванията за Левски

От iNews.bg

Да направи смени в кабинета, да се освободи от политическите, партийни назначения, да освободи тези областни управители, които са на ДПС и да покаже, че е технократ, експерт, който иска нещо добро за страната.

Това посъветва лидерът на "Атака" Волен Сидеров в ефира на bTV премиера Пламен Орешарски.

"Не съм подкрепял кабинета. С този "златен” пръст, който го коментират всички медии, натиснах "не”, натисках "против”, когато се гласуваше кабинетът. Подкрепа за правителството дават БСП и ДСП”, каза още Волен Сидеров.

"Ако ние сега не осигурим възможности за доходи на хората и възможности за работа, то България ще затъва и ще затъва все повече. Би трябвало правителството и парламентарното, народното представителство да се замисли как да подобри живота на хората. Аз мисля, че не Изборният кодекс е най-важното в момента, а нещата, които засягат доходите и данъците”, продължи лидерът на "Атака", в коментар на предложенията му, внесени вчера в НС. "Атака" внесе в парламента 10 законодателни предложения, едно от които е пенсия от 500 лв.

От своя страна лидерът на ДПС Лютви Местан нарече тези предложения "див популизъм". "Кой не иска пенсия 500 лв.", запита Сидеров. "Вие сте влиятелна медия, направете така, че да стана премиер, и ще видите откъде ще се намерят пари за пенсиите", призова водещите на сутрешния блок Сидеров.

 

Лидерът на "Атака" смята, че парите за по-големи пенсии могат да се осигурят като се конфискуват концесиите за злато. "Освен това трябва да се отмени плоският данък и да се намали раздутата администрация", категоричен е Сидеров.

По думите му, ако 10-те му условия бъдат отхвърлени, "Атака" може да преосмисли присъствието си в парламента. Но за да има предсрочни избори, трябва да му се докаже, че нов парламент би бил по-добър от стария и би осигурил по-високи доходи. Според Сидеров краят на тази парламентарна сесия е реалният срок да се покаже воля и да се осъществят предложенията на "Атака".

 

На въпрос дали не му е станало неудобно негови привърженици да скандират, че е новият Левски, Волен Сидеров отговори, че те не са скандирали такова нещо. Относно "педерасткото порно", за което е говорил лидерът на "Атака" по време на честването на паметника "Левски", Сидеров отговори, че точно там е мястото, където да се повдигнат тези въпроси. "Там обикновено слушаме едни и същи приказки и текстове от актриси и неосъществени писатели", каза Сидеров.

Няма специална група, която да е изтласквала журналистите от паметника, смята Сидеров. По думите му по време на тържествата е имало изпратени хора, които да провокират.

Сидеров отрече някои от хората му да са притеснявали репортера на bTV Рада Домусчиева, която бе прекъсната по време на снощния й репортеж за Левски от атакисти.

Сидеров смята, че неговото шествие не е попречило на гражданите да сложат цветя на паметника.

На въпрос какво е разделило "Атака" от ГЕРБ, Сидеров отговори: "Раздели ме тяхното нежелание да работят за България. Защо наричаме популизъм нещо, което ще подобри живота на българите. Ако е полезно за хората, нека да е популизъм. Борисов не искаше да го направи, отказа се да закача ЕРП-тата, отказа се от АЕЦ.

Водещи

Най-четени