Вписаха починало след катастрофа дете в Плевен като жертва на ковид 12.11 | 11:30

13-годишният Васил Петков е качен в хирургия, но по-късно почива от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт, но после се появява в черната сводка на К-19

От iNews.bg

13-годишно момче почина след тежка  катастрофа , но името му се оказа в системата, вписано като жертва на COVID-19. Случаят се развива на територията на две области, но финала е в държавната болница в Плевен. Кой носи отговорност за това недоразумение?

Между Луковит и Златна Панега е село Петревене. В понеделник вечерта лек автомобил с четирима души се удря челно в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил.

Той е откаран в болницата в Плевен. Преди да бъде опериран му е направен тест за COVID-19.

"На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове. И неговият тест е излязъл положителен", обясни говорителят на УМБАЛ "Г.Странски" Момчил Цветков.

13-годишният Васил Петков е качен в хирургия, но по-късно почива от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт.

"Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП", добавя Цветков.

Това е обяснено и на родителите на момчето. На следващият ден, обаче, в единният информационен портал излиза ето тази информация:

13-годишно момче е сред жертвите на  коронавирус а, като нямало информация за придружаващи заболявания.

Справка в системата показа, че информацията е подадена от плевенската болница и става дума за същото момче, починало след  катастрофа та. Този факт предизвика учудване в село Петревене и родителите на починалото дете.

Водещи

Най-четени