Врачани, спете спокойно! Улиците ви ще бъдат ремонтирани 27.03 | 13:12

83 000 лв. са отделени за надзор и контрол над проекта

От Цанка Донкова

След многобройните протести и различни оригинални инициативи врачани вече могат да си отдъхнат. Най-сетне улиците им ще бъдат ремонтирани.

Над 83 000 лв. ще отидат за строителен надзор и контрол при изпълнението на предстоящия ремонт на врачанските улици със средства от държавния бюджет, съобщава Конкурент.

Обявената от местната управа поръчка включва също изготвяне на технически паспорт и въвеждане в експлоатация на обектите. Прогнозната ѝ стойност е 83 333 лева без ДДС. Срокът на договора, който ще се подпише с избрания изпълнител, ще е до 30 ноември 2014 г.

Кандидатите трябва да са изпълнили успешно поне три договора за упражняване на строителен надзор на обекти през последните 3 г., както и да разполагат с екип от експерти.

"Необходимо е да се осигури постоянно присъствие на екипа за оперативно решаване на появилите се проблеми. Финансирането е по постановление на МС от 7 февруари тази година", заявяват от община Враца.

Над месец недоволни врачани излизаха по улиците, за да изразят гражданската си позиция. Едни от най-активните участници в градските протести пък показаха как може да се лови риба из дупките по едни от централните булеварди в града. Други активисти пък използваха социалните мрежи като израз на протест и публикуваха некролог на улиците във Враца.

Най-четени