Временно затварят границата при "Илинден-Ексохи" заради военни маневри 24.03 | 16:17

Щателните проверки затрудняват преминаването през останалите пунктове

От iNews.bg

Военно учение в рамките на операция "Граница 2016" се провежда в района на граничния пункт с Гърция "Илинден-Ексохи". Във времето на провеждане на маневрите преминаването през граничния пункт ще бъде преустановено.

В съвместното учение участват служители на Министерството на отбраната, които още в сряда следобед пристигнаха в Гоце Делчев и бяха настанени в хотел в центъра на града.

По неофициална информация тренировъчните действия са започнали малко след 11 часа, съобщи "Сега". От Министерството на отбраната не дават подробности за операцията.

Междувременно продължава да бъде затруднено движението през другия граничен пункт с Гърция – "Кулата-Промахон", заради въведените извънредни мерки за сигурност. Всички пътници и превозни средства се проверяват щателно от служителите на "Гранична полиция" и Агенция "Митници".

Личните данни на преминаващите през границата се проверяват от информационната система, записват се данните и на всички автомобили.

Мерките са предприети за предотвратяване на евентуални терористични атаки в страната и преминаването на терористи през България.

 

 

Водещи

Най-четени