Временно спряха влаковете по 8 железопътни участъка 17.01 | 11:46

Снегът повреди контактната мрежа, събори дървета и скали по релсите

От Ростислава Иванова

Заради усложнената зимна обстановка е преустановено движението на влаковете в 8 железопътни участъка на страната. Причините за прекъсването на влаковото движение са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път, съобщиха от БДЖ.

Железопътните участъци, в които влаковете са спрени временно, са: Пирдоп–Тъжа; Тулово–Змейово; Мост–Кърджали; Самоводене–Велико Търново; Благоевград–Симитли; Каспичан–Мътница; Бойчиновци–Монтана; и Гавраилово–Шивачево.

Аварийни екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура” работят по разчистването на железния път и възстановяване на повредите в контактната мрежа в засегнатите участъци.

Движението на влаковете в цялата страна се осъществява в условията на тежки зимни условия като са възможни закъснения и престои за неопределено време в някои участъци, предупреждават от компанията.

 

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка клиентите на БДЖ могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата "Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.  

Най-четени