Времето се захлажда, 30 градуса само в най-южните райони 07.07 | 07:02

На места в Източна и Югозападна България ще има валежи, жълт код за силен вятър в 15 области

От iNews.bg

Днес, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива. На отделни места в Източна България и планинските райони на Югозападна ще превали краткотраен дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са между 26 и 31 градуса, в София 25-26.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от среднотo за месеца.

Над планините също ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 12.

Над Черноморието облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще се валежите по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимални температури 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Жълт код за опасно силен вятър е обявен в цели 15 области за днешния ден. Това са Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София, София-област, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Там се очаква вятърът да достигне скорост от 14-15 метра в секунда, а поривите му да бъдат до 20 м/сек. 

Водещи

Най-четени