Времето се обръща до часове, предупредиха синоптиците 15.10 | 17:20

Те прогнозираха нов студен фронт в края на неделния ден от седмицата. Според очакванията им ще има условия за прашни бури

От iNews.bg

Времето се обръща до часове, предупредиха синоптиците от Meteo Balkans. Те прогнозираха нов студен фронт в края на неделния ден от седмицата. Според очакванията им ще има условия за прашни бури.

МеteoBulgariа издава предупреждения #Level1, #Level2 и #Level3 за 15 и 16 октомври за вятър!След пладне в неделя над Северозападна България ще се появи умерен северозападен вятър, който привечер и през нощта срещу понеделник ще обхваща цялата страна и ще се усилва.

Над Дунавската равнина, в Горно-Тракийската низина, по долното поречие на Струма и по Черноморието ще има бурни ветрове – до 80-100 км/ч., а в подбалканските котловини ще се прояви и като ураганен падащ вятър ''Бора''. През нощта срещу вторник навсякъде ще отслабне и стихне.

В комбинация с екстремното засушаване има предпоставки за бързо разрастване на пожари и за рязко намаляване на видимостта от прашни вихрушки по пулсациите. Шофирайте с повишено внимание в тези условия, предупреди Meteo Balkans.

 

Водещи

Най-четени