Времето ще е слънчево, но студено 12.02 | 07:00

Жълт код за силен вятър е обявен над цялата страна

От iNews.bg

Днес облачността от запад ще продължи да намалява и над почти цялата страна ще преобладава слънчево време, повече облаци ще има над североизточните райони. В сутрешните часове на изолирани места там все още ще превалява сняг. Ще остане ветровито с умерен до силен северозападен вятър. Поради това синоптиците от НИМХ са обявили жълт код за силни ветрове за територията на всички области в страната. Максималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над планините от запад облачността ще намалява. Над източната половина на страната преди обяд ще е значителна с валежи от сняг. След обяд облачността и там ще намалее и ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - минус 12.

Над Черноморието до сутринта ще има валежи от сняг, в крайните южни райони и от дъжд, които бързо ще спрат, а облачността ще намалее. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 1-4 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени