Връщат в ареста джигита, заплашил шофьор на автобус 09.08 | 17:19

„Заради вас влизам вътре“, закани се Ангел Радичев и на журналистите

От iNews.bg

Окръжният съд в Бургас промени мярката "домашен арест" на "задържане под стража" на Ангел Радичев, който застраши на магистрала "Тракия" пътнически автобус и се нахвърли агресивно със заплахи срещу шофьора.

Така хулиганът, който и заплаши с побой водача на рейса, остава в ареста до започване на съдебното дело срещу него. Полицай му сложи белезници още в залата на Бургаския окръжен съд.

"Заради вас сега влизам вътре", закани се Радичев и на присъстващите журналисти, предаде Дарик.

На 5 август Районният съд в Карнобат пусна тайно под "домашен арест" агресивни джигит с аргументи, че е "трудово ангажиран и няма опасност да избяга и да се укрие от правосъдието". Прокуратурата протестира определението на съда пред втората инстанция.

Припомняме, че на 2 август Радичев заплаши със саморазправа водач на автобус на магистрала "Тракия". 31-годишният мъж принудително спря с лъскавия си мерцедес пътуващия към морето рейс, пълен с пътници. Саморазправата беше, защото автобусът засякъл бързата кола на магистрала "Тракия", докато Ангел "летял с 250 км/ч" с беемвето си.

На кадри, заснети от пътник, се вижда как мъжът рита автобуса и отправя закани към водача му пред погледите на уплашените хора. За това престъпление законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

Водещи

Най-четени