Все още не са ясни кадровите промени в правителството 02.06 | 13:17

Премиерът присъства в Калофер на военен ритуал в памет на загиналите за свободата на България

От iNews.bg

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че все още не е дискутирано окончателно какви ще са кадровите промени в правителството.

"Двете партии в момента правят собствените си анализи. На следващата пресконференция ще ви кажа къде трябва да има промени", обясни премиерът на пресконференция след военния ритуал в Калофер, на който присъства в памет на загиналите за свободата на България.

Той коментира, че в последните няколко дни чете чудновати интерпретации на всичко, което каже и сигурно това е нормално в напрегнатата обстановка.

Помолен за коментар на ситуацията в Спешна помощ и исканията за оставка на здравния министър Таня Андреева, Орешарски отговори: "Аз чух, че доста голяма част от системата се обявява в нейна подкрепа. Критерий за смяна няма да бъде мнението на малка група хора. Критерият ще бъде целите, които предстои да се свършат и дали тези министри могат да го направят, аз вярвам в повечето от тях", каза Орешарски.

Преди пресконференцията премиерът присъства на церемонията по повод 2 юни.

"За мен е чест и гордост да бъда сред вас в Деня на Ботев и заедно да отдадем почит на великия български поет и революционер, както и на загиналите за свободата на България. Ботев е неизменна част от историческата ни памет. Неговият завет, неговият дух и родолюбие са част от нас. Пътят на Христо Ботев – страшен, но славен, ни води в една посока - към нашите общи национални каузи. Както свободата, така и тези каузи трябва да се отстояват всеки ден, не само с думи, а и с дела, както ни показва Ботев със своя пример. Единството, грижата за ближния, за добруването, за просперитета на страната, са способни да надделеят над страха, малодушието и апатията, които са истинската заплаха за свободата", заяви министър-председателят.

"Когато ние българите заговорим, рядко ни се случва да е в един глас. Затова е важно, че на днешния ден е отредено време, в което да се поклоним в знак на почит и заедно да помислим в минутите на мълчание за общия ни идеал – свободата и добруването на нашата земя, хубава, както я нарича самият Ботев", подчерта премиерът.

"Ботев падна в бой за свобода и за това той не умира. Нека си спомним и продължим неговите съкровени думи: "О, Боже мой, не ти що си в небесата, а ти що си в мене, Боже, в мен – сърцето и душата, дай на нас – българите сили и мъдрост да се грижим за родината и да бъдем достойни наследници на тези, които дадоха живота си, за да бъдем свободни ние", каза в словото си Пламен Орешарски.

"В такива момента можем да преосмислим целите си и начините, по които вървим", завърши премиерът.

Водещи

Най-четени