Все пак реформаторите поставиха условие на Борисов 15.10 | 14:35

Бъдещото управление да е без БСП, ДПС, "Атака" и ББЦ, искат от блока

От iNews.bg

Екипът на Реформаторския блок все пак постави условия пред този на ГЕРБ. Блокът, представен от Петър Москов (ДСБ), Корман Исмаилов (НПСД), Трайчо Трайков (Граждански съвет) и Димитър Танев (ДБГ), е подготвил платформа за управленско мнозинство в 43-тото НС. Преговорите между реформаторите и ГЕРБ, чийто екип се състои от Менда Стоянова, Цецка Цачева и Румяна Коларова, вече започнаха.

При постигане на съгласие на първия етап от разговорите лидерите от РБ – Божидар Лукарски, Радан Кънев, Меглена Кунева, Николай Ненчев, Корман Исмаилов, в писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов предлагат конкретни параметри и календар на програмата за управление.

"Готови сме да обсъждаме предложенията на ГЕРБ", се заявява в писмото им.

Документът, адресиран до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, до преговорния екип на първата политическа сила и до медиите, описва основните политически цели – демонтиране на модела на срастване на политическата, икономическата, съдебната и медийна власт, станал известен като модела "Кой".

Реформаторите определят като политически носител на този модел БСП, ДПС, "Атака" и ББЦ и се ангажират с изолирането им от политическата власт за мандата на 43-тото НС, допълва БТА. На второ място в платформата е записана радикална реформа в съда и в прокуратурата, в т.ч. въвеждане на електронно правосъдие.

Водещи

Най-четени