Все по-малко са стачкуващите железничари 12.12 | 15:02

Ръководството на БДЖ призовава всички свои служители да се върнат към нормалния работен ритъм

От Кремена Бедерева

Драстично намалява броят на стачкуващите служители в БДЖ. Това съобщиха от "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

Стачкуващите служители от тази сутрин, към 10:00 ч., са едва 112, в началото на миналата седмица техният брой е бил около 280, съобщиха от компанията.

Рязкото намаляване на стачкуващите служители на практика означава, че работещите в БДЖ осъзнават реалното състояние на дружеството и са готови да работят за неговото оздравяване, смятат от дружеството.

Ръководството на националния железопътен превозвач призовава всички свои служители да се върнат към нормалния работен ритъм, за да не се възпрепятства дейността на дружеството, което води до натрупване на допълнителни финансови загуби.

iNews припомня, че обявената стачка в БДЖ е напълно законна, тъй като представлява продължаване на стачната процедура от март 2011 г., при строго спазване на постановените арбитражни решения за определяне на задоволително транспортно обслужване, по смисъла на чл.51 от Закона за железопътния транспорт. Това се посочва в съобщение на КНСБ и КТ "Подкрепа".

  В сила влезе нов график за движение на влаковете от 11 декември, който прави стачката незаконна, съобщиха в отвореното писмо на 10 декември, от "Български държавни железници" ЕАД (БДЖ).

 

Водещи

Най-четени