Всички влакове в страната се движат по график 19.12 | 15:52

От БДЖ съобщиха още, че е въведена предварителна продажба на билети и резервации за всички бързи влакове

От Кремена Бедерева

Движението на всички влакове в страната се осъществява нормално и по редовния им график, съобщиха от "Български държавни железници" ЕАД .

В холдинга синдикалисти и работодатели правят последен прочит на текстовете по колективния трудов договор в дружеството "Пътнически превози" преди подписването му. С това на практика ще бъде обявен официално и краят на стачните действия в дружеството.

От БДЖ съобщиха още, че е въведена предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички бързи влакове.

Това се прави за по-голямо удобство на клиентите, които предварително са планирали пътуване с влак за предстоящите Коледни и Новогодишни празници и може да става във всички гари и железопътни бюра в страната.

От техните служители клиентите на БДЖ могат да получат и подробна информация за свободните места във влаковете. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач (www.bdz.bg).

iNews припомня, че днес синдикалисти и работодатели трябва да подпишат колективния трудов договор в дружеството "Пътнически превози". Той ще бъде подписан с общите параметри от 2009 г., но и с някои промени.

Доходите на служителите се запазват. Промените са свързани с обезщетението при пенсиониране, което вместо девет, ще е осем заплати. Друга промяна е намалението на отпуската с два дни.

Синдикатите и ръководството на железниците са се споразумели да работят заедно по бонусната система, която трябва да влезе в сила от 1 юни 2012 г.

Водещи

Най-четени