Всички от ДКЕВР са подали оставки 25.02 | 14:47

Всички членове на комисията са подали оставки миналата седмица

От Ралица Стоянова

Всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) са подали оставка миналата седмица.

Членовете и председателя в оставка на енергийния регулатор обаче ще продължат да изпълняват задълженията си до назначаването на нови, съобщиха от регулатора.

На обществено обсъждане, което ДКЕВР е организирала по повод поскъпването на тока на 12 юни миналата година, от 13 поканени институции са присъствали 4.Това става ясно от документ, публикуван на сайта им днес. 

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, КТ "Подкрепа". Българската стопанска камара, Федерацията на потребителите са сред инститициите, които не са присъствали на срещата.

Отзовали са се икономическата комисия в НС, Конфедерацията на независимите синдикати, Асоциацията на топлофикационните дружества и Асоциацията на търговците на електрическа енергия.

Юлиана Иванова подаде оставка като шеф на регулатора само няколко дни, след като зае мястото на Ангел Семерджиев. Причината беше нелегална търговия с цигари, за която не беше съобщила на премиера Бойко Борисов.

Тя обаче заяви, че ще продължи да изпълнява задълженията си, макар и в оставка.

В края на януари правителството освободи Ангел Семерджиев. До смяната се стигна след забавяне в разработването и приемането на подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което бе причина Европейската комисия да сезира съда на ЕС. 

Водещи

Най-четени