Всичко започва от детството 12.01 | 10:11

Децата искат демокрация вкъщи и щастливи и любящи родители, разказва Стела Даскалова в новата си книга

От Христина Христова

Книгата "Всичко започва от детството. Детето в нас и до нас" беше представена в Регионалната библиотека на Велико Търново.

Авторът Стела Даскалова разказа, че за написването на своята книга е анкетирала над 300 деца на различна възраст. Те коментират своите мечти, какво ги плаши, трудностите и проблемите в отношенията им с родителите.

Децата искат демокрация вкъщи, повече забавления и щастливи, любвеобилни, търпеливи родители и приятели, допълва още Стела.

"Заглавието на книгата е доста абстрактно и бих добавила по-конкретно - щастието и нещастието започват от детството", обяснява авторът и допълва, че децата имат интересно виждане за много неща и е хубаво да ги слушаме по-често".

Повечето от децата споделят, че родителите им не ги изслушват, а им се иска по-често да си говорят с тях, пише Север.бг.

В книгата се опитвам да кажа, че начинът ни на мислене е този, който определя дали сме щастливи или нещастни. Той определя вътрешната ни хармония - наличието, или липсата й. А децата ни заучават неволно нашия начин на мислене. Затова си заслужава да се вгледаме в себе си и да намерим собствената си хармония. Тогава бихме били наистина най-добрите родители", обяснява Стела.

Какво разказа още Стела Даскалова можете да прочетете тук.

Водещи

Най-четени