Втората партида ваксини за Пловдив пристигнаха в сградата на РЗИ 04.01 | 12:15

Този път ваксините дойдоха с превозно средство на куриерска фирма

От iNews.bg

Втората партида ваксини за Пловдив пристигнаха в сградата на РЗИ – Пловдив с полицейски ескорт. За разлика от първата доставка, която предизвика бурни вълнение заради буса, този път ваксините дойдоха с превозно средство на куриерска фирма. Броят на ваксините е около 4850, като половината от тях ще са втората доза на вече ваксинирани медици, обясни началникът на РЗИ – Пловдив  Ваня Танчева-Манчева.  Ваксините не са само за Пловдивска област, но и за целия Пети район, който включва и съседните области.

Първа доза от препарата ще бъде поставена и на медици в Карлово и Асеновград, както и стоматолози в Пловдивска област.  По думите на шефа на РЗИ има страшно много хора, които искат да се ваксинират.

 "Надявам се в обхвата на ваксината да засегне и служителите в социални ведомства, както и учителите час по-скоро”,каза Танчева-Манчева.

Припомняме, че  25 000 ваксини на Pfizer/BioNTech пристигнаха на Летище София тази сутрин. Те бяха превозени в сух лед и ще бъдат поставени във фризери, които поддържат температура до -70 градуса. Оттам ще бъдат изваждане на порции и в хладилни чанти, поддържащи температура от 2 до 8 градуса, ще бъдат разпределяни до РЗИ-тата и изразходвани в рамките на 5 дни.

Водещи

Най-четени