Втори ден екипът на АГ болница "Шейново" излиза на протест 12.09 | 08:45

"Събрали сме да направим протест заради безочията и безхаберното и цинично отношение на общината към нашата болница", каза една от протестиращите

От iNews.bg

Втори ден екипът на АГ болница "Шейново" излиза на протест срещу отстраняването на директора д-р Румен Велев от поста му. Те са категорични, че не искат поставената на поста от Столичния общински съвет д-р Таня Андреева. Недоволството на медиците е срещу проведения конкурс за избор на директор, на който д-р Велев е получил оценка, която е достатъчна за да продължава да заема длъжността.

"Събрали сме да направим протест заради безочията и безхаберното и цинично отношение на общината към нашата болница", каза една от протестиращите, предава БНР.

А друг допълни: "Когато знаеш, че човекът, който винаги ти е давал рамо и в един момент може да го няма, това съответно оказва влияние".

"Ние сме против начина, по който това се случва. Не може в последния момент някой да реши, че един човек е неудобен, да е спечелил конкурс и да му се отнеме това право. Д-р Велев е изключителен професионалист", казаха още протестиращите.

Протестите в АГ болница "Шейново" продължават до 14 септември, за когато е насрочено заседание на Столичния общински съвет, на което се очаква решението да бъде преразгледано.

Водещи

Най-четени