Втори свидетел твърди - Дядо Кирил е убит! 23.11 | 10:57

Той станал жертва на олигарсите

От Христина Рафаилова

За втори път публично известна личност заяви, че варненският митрополит Кирил е бил убит. Убеждението, че владиката е жертва на престъпление изрази епископ Игнатий пред bTV. 

Преди време лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев разказа, че Кирил е подозирал, че ще бъде убит.  

Според епископа пък духовникът усещал, че го очаква трагичен край.  Кирил му казал веднъж, че някои иска да го отстрани, да го премахне.  Подобно на синдикалния лидер Игнатий посочи като вероятен убиец на владиката митрополит Николай.

По мнение на епископа загиналият е възпрепятствал избора на Николай за патриарх. След смъртта на патриарх Максим имаше информация, ще се промени правилника на Светия синод, за да може пловдивският митрополит да се възкачи на престола, въпреки че няма нужните години. 

Епископът коментира, че Кирил е паднал жертва на олигарсите около Николай.  "Самият Николай не би направил такова нещо, но тези хора са свързани с Държавна сигурност, те управляват капиталите на България. Убийците потулиха много неща, но има една книга, която предизвести това убийство. А смъртта на даден човек не може да се предвиди 3 или 4 години преди това",  заяви той. 

"Аз съм като шерпите, които носят багажа към Еверест. Такъв съм в избора за Варненски митрополит. Защото при Борис нещата са предопределени". Така коментира той скандалите около вота за наследник на дядо Кирил. Според него е "уредено" Борис да не бъде избран. 

Водещи

Най-четени