Втори съд потвърди: Доживотен затвор за стрелеца от Лясковец 09.02 | 19:36

Петко Петков може да обжалва последно пред ВКС

От iNews.bg

Великотърновският апелативен съд потвърди присъдата "доживотен затвор без замяна" по делото "Стрелецът от Лясковец", съобщиха от пресцентъра на съда. Магистратите са потвърдили изцяло присъдата на Окръжния съд във Велико Търново, с която подсъдимият Петко Петков е признат за виновен за това, че на 14 март 2014 г. при специализирана полицейска операция в дома си е убил полицая Емил Шарков с незаконно притежавано оръжие и е направил опит да убие още петима служители на МВР.

Съставът е осъдил подсъдимия да плати по 100 000 лв. на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лв. на един от пострадалите служители на МВР. Потвърдено е наказанието му по друга присъда – за незаконно притежание и съхранение на боеприпаси, както и задължението на подсъдимия да заплати разходите по делата, предаде Дарик.

Въззивният съд е отхвърлил изцяло като неоснователни протеста и жалбите, представени от защитата на Петков, като е изложил подробни мотиви в решението си. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15 дневен срок от съобщаването му на страните.  

Водещи

Най-четени