Втори тийнейджър-джигит без книжка за ден, помля коли във Велико Търново 15.09 | 17:38

Търновският е 16-годишен, 17-годишен и пиян сътвори пък меле в Габрово

От iNews.bg

16-годишен неправоспособен водач блъсна последователно три паркирани автомобила във Велико Търново. Това е второто подобно произшествие за последните 24 часа у нас, след като стана ясно, че 17-годишен пиян габровец без книжка блъсна нощес три паркирани коли в града.

Произшествието във Велико Търново е станало тази сутрин около 10,00 ч. на ул. "Ниш”. Лек автомобил "Форд Фиеста”, управляван от 16-годишен неправоспособен младеж, при извършване на маневра "обратен завой” изпуснал управлението на автомобила и се ударил последователно в три паркирани коли.

За радост, при инцидента пострадали няма, но ударените коли са със сериозни материални щети.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, но пробите са отрицателни. С него пътувала и приятелката му, а автомобилът бил собственост на семейството й.

16-годишният неправоспособен водач живее в Център за настаняване от семеен тип. След инцидента тийнейджърът е отведен в полицейското управление, където е дал показания в присъствието на ръководителя на Центъра и след това е бил освободен.

Съставен му акт за шофиране за управление на автомобила и причиняване на пътно транспортно произшествие, без необходимото свидетелство.

На момичето, което е било с него и му е предоставило автомобила, също е съставен акт.

Водещи

Най-четени