Вторични взривове във фабриката в Горни Лом – огледът е невъзможен 01.10 | 19:55

Армията праща безпилотни самолети и роботи на мястото на инцидента

От iNews.bg

Все още има вторични взривове във фабриката в Горни Лом. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. Експертите могат да влязат във фабриката 24 часа след последния взрив.

"С министър Шаламанов се разбрахме, че ще използваме по всяка вероятност безпилотни самолети, които да огледат района, както и роботи, които ще могат да влязат в периметъра преди тези 24 часа, както и друга техника. Министерство на отбраната притежават машини, които могат да работят при такива условия”, увери Бакалов.

Шефът на МВР каза още, че преди 15 дни е била направена проверка на фирма "Видекс" АД, която стопанисва фабриката. "Констатирани са нарушения, издадени са актовете, но за голямо съжаление след 15 дни се случва този взрив", добави той.

Бакалов коментира, че явно дисциплината в самата фирма не е била на висота, защото през 2010 г. също е имало такова произшествие във фирмата.

В момента района около фабриката е отцепен. На място има лекарски екипи и следователи, допълва агенция "Фокус".

"Не мога да кажа дали има или няма жертви и ранени по простата причина, че не можем и няма как да влезем в периметъра. Тъй като вече трябва да се използва специална техника, ще се види евентуално и това”, заяви министърът.

"Доколкото ми е докладвано, са утилизирали мини. Именно в момента на утилизация на самите мини е станало и произшествието, но без разследване и без да влязат екипите от МВР и следователите няма как да заемем каквато и да е позиция”, допълни Бакалов.

Най-четени