Вучков ще търси подкрепа от трима зам.-министри 16.11 | 13:10

Вътрешният министър представи членовете на политическия си кабинет

От Цанка Донкова

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков представи членовете на политическия си кабинет. Вучков ще се довери на трима души да са негови заместник-министри, съобщава агенция "Фокус".

Това са досегашният депутат Красимир Ципов, който ще отговаря за процеса на нормотворчество, писане на закони и подзаконови нормативни актове и връзка с парламента, той ще поеме в близките дни обща координация във връзка с миграционната политика.

Филип Гунев ще е заместник-министър на вътрешните работи, който ще отговаря за социалното партньорство в МВР, председател на Съвета за социално партньорство, международното сътрудничество, връзки с неправителствения сектор.

Третият зам.-министър ще е Цвятко Георгиев, който ще отговаря за планирането и управлението на бюджета във вътрешното министерство и за ръководството на обществените поръчки в министерството.


Началник на политическия кабинет ще бъде Златко Тодоров. Парламентарен секретар на МВР ще е Любомила Станиславова.


Министър Веселин Вучков обясни, че заместниците му ще са трима с оглед големите предизвикателства пред вътрешното министерство.

"Още миналия понеделник очертах предварителния профил на хората, с които искам да работя. Предпочитах това да бъдат хора, които имат опит в областта на правото, службите за сигурност и МВР, имат представа за организационната структура на едно вътрешно министерство”, посочи Вучков.


На срещата присъстват главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-главният секретар Георги Костов.

Водещи

Най-четени