Вход свободен във военните музеи за празника 06.05 | 11:51

Ден на отворените варти се провежда в София, както и във филиалите във Варна и Крумово

От iNews.bg

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители на празника на Българската армия и Ден на храбростта 6 май с вход свободен от 10:00 до 18:00 ч. за постоянната хронологична и външна експозиция. Фотоизложба, посветена на историята и традициите на отбелязването на Гергьовден в армията, ще бъде представена специално за празника.

В традиционната атракция "Експонатите оживяват" тази година посетителите ще имат възможност да разгледат отвътре пилотските кабини на изтребител-прихващач МиГ-21 бис, транспортен хеликоптер МИ-8 и отделенията за управление на самоходна минохвъргачка "Тунджа", подвижен радиовисотомер ПРВ-11 "Вершина" и ракетен комплекс 2К 52 Фрог "Луна-М".

За да се потопят във воинския бит и традиции, в 12:00 часа посетителите ще могат да опитат боб чорба, приготвена от истински военен готвач в полеви условия.

С Ден на отворени врати празникът ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ –Военноморския музей и Парк-музея на бойната дружба – 1444 г. във Варна и Музея на авиацията в Крумово, където със свободен достъп за посетителите ще бъдат самолетите Су-22 и Ан-14.

Водещи

Най-четени