Във Варна задържаха 75 души, заподозрени за грабежи 29.11 | 11:39

Акцията за противодействие на конвенционалната престъпност в областта продължава

От Любомир Тасев

При специализирана полицейска операция срещу извършителите на кражби и грабежи, която се проведе на територията на Варна и областта, са задържани 75 души. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР–Варна Калинка Пенчева, предаде радио "Фокус”.

Полицейската акция за противодействие на конвенционалната престъпност се е провела след разпореждане на главния секретар и по утвърден план от директора на ОД на МВР - Варна комисар Димитър Димитров и е приключила в полунощ.

В операцията са участвали служители на всички Районни управления "Полиция” (РУП) на територията на областната дирекция.

От пресцентъра на полицията уточняват, че в неделя в поделенията на МВР са отведени 57 лица от криминалния контингент. 35 души са задържани, като с 18 от тях вече са разпитани.

Работи се с други 13 души, уличени в кражба на кабели в края на миналата седмица, които са задържани при повторен опит за кражба от обект на "Терем – Флотски арсенал” ЕООД - Варна.

При проверка на автомобил "Опел Зафира” с варненска регистрация на ул. "Сава Доброплодни”, управляван от 27-годишен варненец, е установено, че е управлявал с 2,06 промила алкохол в издишания въздух. У него е открит и пистолет. Има подозрения, че е съпричастен към грабежите.

Окончателните резултати от специализираната полицейска операция ще бъдат огласени след приключването й.

Водещи