Във всички държавни учреждения да се плаща с карта, реши правителството 28.10 | 14:49

Ще бъде направен анализ на неусвоения капацитет и възможности за използването на инсталираните ПОС-терминали

От iNews.bg

Първостепенните разпоредители с бюджетни средства да предприемат мерки за въвеждане на картови плащания чрез терминални устройства ПОС във всички бюджетните организации реши Министерски съвет.

Министерството на финансите осигури необходимите условия за внедряването и прилагането в публичния сектор на картови плащания чрез ПОС-терминални устройства, като разработи правната рамка и конкретни указания за прилагането на съответните нормативни разпоредби. За постигането на поставените цели при въвеждането на картовите плащания това е необходимо, но не е достатъчно условие, тъй като инициативата за реалното въвеждане и прилагане на тази форма за плащане е на съответните бюджетни организации, се посочва в съобщението на МС.

В условията на нарастващо търсене от страна на гражданите на този безплатен за тях начин на плащане при алтернатива банков превод за уреждане на тяхното задължение, е очевидна необходимостта от оценка и анализ по отношение на неусвоен капацитет и възможности за използването на инсталираните ПОС-терминали, гласи съобщението.

Водещи

Най-четени