Възрастна жена почина, след като получи 90% изгаряния от чистене на комин 07.10 | 13:33

Пострадал е и съпругът ѝ

От Цанка Донкова

Нелеп инцидент отне живота на възрастна жена в Бургас. Тя е загинала след получени изгаряния от 90%, след като се е опитала да изчисти комина на дома си, съобщават от полицията.

Около 17:30 часа вчера (6 октомври) 77-годишната жена се е опитала с подръчни материали – вестници, парцали и вероятно нафталин – да отпуши комина в жилището, за да се подготви за зимата.

Приз това време синът ѝ бил на покрива, за да провери коя точно е коминната шахта и да опита да я почисти. Съпругът на жената (78 г.) също е бил в жилището. Той е лежащо болен и почти неподвижен.

При отпушването на комина жената се е подпалила. От полицията предполагат, че близо до нея е паднал горящ парцал. Пълзейки и обгърната от пламъци, тя се опитала да потърси помощ от комшиите.

Жената и съпругът ѝ са изведени от дома им. Тя е получила 90 процента изгаряния и тази сутрин е починала. Възрастният ѝ мъж е със съмнения за обгазяване и усложнения на белия дроб. Освен това е получил нов инсулт. Настанен е в отделението по реанимация в бургаската болница в тежко състояние и с опасност за живота.

Работата по случая продължава, допълва БТА.

Водещи

Най-четени