Възстановено е движението по АМ "Хемус" край Нови пазар 25.11 | 16:45

От полицията умоляват водачите на автомобили, които са попаднали в тапа на автомагистралата да не предприемат рисковани маневри

От iNews.bg

Възстановено е движението по АМ "Хемус" край Нови пазар и по пътя над автомагистралата Шумен-Варна, след принудителното им затваряне от протестиращи. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

 

От там уточняват, че близо час и половина е бил блокиран пътят към София и към Варна. Голяма част от пътуващите преди затворения участък са пренасочвани и са преминавали по алтернативен маршрут.

 

От полицията умоляват водачите на автомобили, които са попаднали в тапа на автомагистралата да не предприемат рисковани маневри и изпреварвания докато не се нормализира напълно движението.

 

По-рано днес недоволни от високите цени на горивата, от ниския стандарт на живот и от политическата система в страната шуменци се събраха пред зала "Арена Шумен". С около 50 коли те се отправиха към п.в. Белокопитово на автомагистралата, който блокираха за кратко. Към тях се присъединиха и около десетина автомобила с протестиращи от Търговище и няколко от Разград, след което се насочиха по автомагистралата към Нови пазар, където направиха същинската блокада. През нея се пропускаха автомобили на специален режим, с малки деца, с бременни жени и пътуващи към болници.

Водещи

Най-четени