Възстановиха електрозахранването в повечето райони на Югоизточна България 31.12 | 16:23

Над 60 аварийни екипа са изпратени при авариите, блокираните пътища бавят работата им

От iNews.bg

Повече от 60 аварийни екипа на EVN продължават работа по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в посочените райони. В засегнатите области има скъсани въздушни електропроводи от мрежа средно и ниско напрежение. По всички аварирали съоръжения се извършва физически обход по трасетата. Възстановителните дейности са възпрепятствани от затворени пътища, затруднен достъп и силен вятър.

В област Бургас остава усложнена обстановка в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

В област Ямбол с нарушено електрозахранване остават села предимно в общини Ямбол и Елхово. В област Сливен засегнати са вилните зони на гр. Сливен, както и планинската част на областта.

В област Хасково ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград.

Екипите са оборудвани със специализирана техника и инструменти. За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Водещи

Най-четени