Въоръжен ватман насочи пистолет срещу агресивни пътници 06.06 | 20:50

Инцидентът се разиграл в столичния градски транспорт

От iNews

Ватман от трамвай №20 беше задържан в ареста, след като извадил пистолет, за да изплаши агресивни пътници, информира TV7. Инцидентът с въоръжения служител на столичния електротранспорт и група тийнейджъри е потвърден от компанията. 

Оттам обаче отрекли служителят им да е размахвал оръжие срещу граждани. Ватманът изскочил и според първоначалната информация размахал пистолет срещу агресивен пътник. След сигнал в полицията, ватманът е отведен за разпит и от него е иззет газов пистолет. 

По думите на колегите му той има не един, а три такива пистолета. Според друга версия той отметнал сакото си, само за да се види оръжието. 

"Група тийнейджъри са задържали вратата на трамвай, с което са създали риск за останалите пътници в него. Именно това е причината за конфликта между тях и ватмана", твърдят от Столичната компания за електротранспорт.

Според началника на трамвайно депо "Искър" служителят е бил в задния трамвай. "Когато спира зад другия, им прави забележка да пуснат вратата и да не се занимават да правят такива нарушения", разказва директорът Славчо Донгов.

От компанията твърдят, че носенето на оръжие на работа не е забранено, тъй като няма специален такъв текст във вътрешните им правилници. Последният бит ватман от пътници се оплакал преди 10 дни, а случаите на агресия не са единици. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство. 

Водещи

Най-четени