Върнаха делото за костинбродските бюлетини 21.01 | 11:50

В обвинителния акт имало процесуални нарушения

От Христина Рафаилова

Софийският градски съд (СГС) върна делото за костинбродските бюлетини на прокуратурата. Според съобщението на СГС това се е случило още миналия четвъртък (16 януари). 

От него става ясно, че съдията докладчик по делото смята, че в обвинителния акт срещу бившия главен секретар на МС Росен Желязков има процесуални нарушения. 

В него не е упомената с каква цел е действал Желязков, както и облагата, която е получил.  

Костинбродските бюлетини бяха открити ден преди изборите на 15 май в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Единственият обвиняем по делото е Желязков, като според държаното обвинение той не е изпълнил служебните си задължения и не е наложил контрол върху печатницата. 

Според магистрата има несъответствия в определението на това как точно бившият секретар не е изпълнявал задълженията си. Разпореждането на СГС подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

Шеф на Софийския градски съд е Владимира Янева, която е семейна приятелка на зам. - лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Предполага се, че намерените бройки в "Мултипринт" са имали за цел да осигурят победата на Бойко Борисов на парламентарния вот. Собственикът на печатницата Йордан Бончев е общински съветник от ГЕРБ. Желязков беше секретар на Министерския съвет по време на Борисов и на служебния кабинет на Марин Райков. 

Водещи

Най-четени