Върнахме на Франция зетя на атентатор от Париж 27.08 | 15:58

20-годишният Мурад Хамид сам поиска екстрадиция, защото в следствения арест са се държали с него като с куче и не му давали напитки

От iNews.bg

Върнахме на Франция Мурад Хамид, който беше заловен у нас по подозрение в тероризъм и впоследствие бългаският съд разреши екстрадицията му. 20-годишният Хамид, брат на съпругата на атентатора от Париж Шариф Куаши, бе задържан у нас на път към "Ислямска държава".

Френската телевизия iTeleр, цитирана от РИА-Новости, посочва, че роднината на братята Куаши е бил успешно екстрадиран от България на френска земя в петък вечерта. По данни на медията Хамид е кацнал на парижкото летище "Роаси" около 20:00 ч. местно време.

Мурад Хамид, който беше задържан в България по подозрения за участие в терористична група, поиска сам да бъде екстрадиран незабавно от България. Той е влязъл в България на 26 юли, а на 28 юли през нощта минал безпроблемно границата ни на ГКПП-Капитан Андреево с намерение да влезе в Турция, където обаче бил задържан заради наложена му забрана да влиза в страната.

20-годишният мъж поиска незабавна екстрадиция във Франция. Според неговите думи в следствения арест са се държали с него като с куче и не му давали напитки.

Водещи

Най-четени