Вътрешният министър хвърли оставка 04.03 | 11:27

Веселин Вучков е подал оставка по време на заседанието на Министерския съвет

От iNews.bg

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка, съобщава в. "24 часа". Това е станало по време на заседанието на Министерския съвет.

Вучков е подал оставката си театрално през целия състав на правителството. Мотивът за оставката е, че в петък Вучков е внесъл доклад до премиера за смяна на шефовете на ДАНС и главния секретар на МВР.

Предложението му трябваше да стане на днешното правителствено заседание.

На 27 февруари в парламента министър Вучков обясни, че най-добре за цялата система и общество е кандидатът за главен секретар на МВР да е лице, което е преминало поетапна кариера на развитие, ръководило е по-малки и по-големи мащаби от хора, за да вдъхва доверие към системата.

Правната дирекция на МС обаче, след щателен анализ на доклада на Вучков, е излязъл със становище, че подобна смяна не е добре да се прави към настоящия момент.

Премиерът Борисов е разговарял с Вучков, като е изтъкнал становището и е подчертал, че не е уместно да се сменят тези ключови постове точно в момент, когато в България идва на посещение шефът на ФБР.

Веселин Вучков бе зам.-министър на вътрешните работи в 87-ото правителство на страната през 2009 г. Отново през март - на 13 март 2013 г., той подаде оставка.

През 2014 г. в кабинета на Борисов 2 е избран за министър на вътрешните работи.


Водещи

Най-четени