Вътрешността на Mall of Sofia не е засегната от пожара 30.11 | 08:30

От общината ще изчистят тротоара на бул.”Александър Стамболийски”

От Кремена Бедерева

"Вътрешността на търговския център не е засегната от пожара", съобщиха в официално съобщение до медиите от ръководството на мола.

"Около 19:15 часа е подаден сигнал за пожар на територията на търговския център. Пожарът е овладян малко след 20:00 часа от екипи на Национална Служба "Пожарна безопасност и защита на населението”. Няма жертви, ранени и пострадали", съобщават от Mall of Sofia.

"Всички клиенти на търговския център, както и служителите на магазините, са били незабавно евакуирани от охранителната фирма на мола. Пожарът е избухнал върху фасадата на сградата откъм улица "Опълченска”.

Няма нанесени щети във вътрешната част на търговския център. Засегната е част от външната конструкция. Причините за възникването на пожара се изясняват.

Търговският център ще отвори врати с нормално работно време в петък, 30.11.2012 г.", съобщават още от Mall of Sofia.

За момента като основна версия се смята късо съединение, най-вероятно от рекламните пана, причинено от дъжда и вятъра. Категорично обаче се отхвърля в сградата да е поставено взривно устройство.

Огънят избухна вчера вечерта, около 19.15 часа, екипите на пожарната се бориха повече от два часа с пламъците. Наложи се клиентите и служителите на търговския център да бъдат евакуирани – около 2000 души - за щастие - пострадали нямаше.

Освен това от Столична община обявиха, че днес ще се извърши цялостно почистване на тротоара на бул.”Александър Стамболийски”.

Почистването ще бъде направено след приключване на повторния оглед на мястото. Същото е веществено доказателство за повторния оглед.

Водещи

Най-четени