Вярващ мъж иска да построи храм - не му позволяват 10.07 | 15:10

Средствата за изграждане на църквата са лични

От Теодора Кокаланова

Варненски жител излиза на протест пред общината с искане за разрешение за строеж на църква. Необходими са още 4 подписа, за да бъде поставено началото на градежа на православния храм.

Средствата за изграждане на църквата са лични. Има изготвен частен проект. Отреден е и терен с площ от 300 кв. м. Имотът е общински, затова са необходими и разрешителни от община Варна. 

По думите на инициатора идеята за строеж на църквата датира от над 4 години. Предложението е внесено като извънредна точка на заседание на общинския съвет, предаде агенция "Фокус". Росен Марков подчерта, че всичко би могло да се разреши в рамките на един ден, а желанието му е да изгради храма, "защото сме християни".

Варненецът разясни, че в момента проектът се намира в Правната комисия, която трябва да се произнесе утвърдително, следва придвижване през секретаря на общината. Необходим е и подпис от архитект от общината. Четвъртият и решаващ подпис е на зам.-кмета на община Варна. Протестът е под наслов "Легнал Росен за църква". 

Водещи

Най-четени