ГДБОП разби група фалшификатори на документи 19.04 | 17:06

9 души изработвали менте талони, стикери за технически прегледи, Зелени карти и „Гражданска отговорност“

От iNews.bg

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на девет души заради участие в организирана престъпна група за фалшифициране на талони и стикери за технически преглед на автомобили, за застраховка "Гражданска отговорност", както и зелени карти за пътуване в ЕС, съобщиха оттам. Четирима от тях са арестувани за 72 часа, като ще се иска постоянното им задържане, а останалите са по-леки мерки.

Групата е задържана при операция на ГДБОП. Според разследващите те са действали в Русе, София, Плевен, Силистра и Ямбол от началото на миналата година, информираха от спецпрокуратурата.

 

"Фалшивите талони и стикери за годишен технически преглед на автомобили са били продавани на румънски граждани, които са регистрирали колите си в България. Неистинските зелени карти за пътуване в ЕС пък били съставяни за автомобили най-вече от прибалтийските републики. Има данни, че бланките за талони и холограмните стикери са произведени в Китай и са доставени у нас с пощенски пратки. При извършените претърсвания и изземвания в жилища и офиси на участници в групата са открити фалшиви еврови банкноти и бандероли".

Водещи

Най-четени