ГЕРБ: Сидеров надмина себе си 21.05 | 17:55

Хората на Борисов захапаха лидера на националистите

От Филипа Тодева

Депутатите от ГЕРБ осъдиха днешните изявления на лидера на "Атака" Волен Сидеров и ги определиха като "истерични и ксенофобски".

"За нас е абсолютно неприемливо от най-високата трибуна в страната да бъде насаждана омраза и да бъдат отправяни заплахи за дестабилизация на страната", се казва в декларация на парламентарната група на най-голямата парламентарно представена партия.

Според хората на Борисов, след като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов призовал за спиране на взаимното партийно омаскаряване, неговият призив бил подминат с лекота и от Сергей Станишев, и от Лютви Местан.

"Волен Сидеров обаче надмина себе си. С речта си днес той ни показа най-уродливата изява на политиката – тона на омразата и сатанизирането. С тези свои действия във и извън парламента господин Сидеров продължи да уронва престижа на българските институции. В парламентарната зала сееше омраза и обиди, а извън нея си позволи непристойно да заплашва представител на МВР", пишат от ГЕРБ.

Те отдават поведението на Сидеров на това, че му предстои да изиграе ролята на живота си, която да осмисли мястото му в политиката.

Бившите управляващи напомнят, че преди БСП не е искала да направи коалиция с "Атака", и питат какво се е променило днес.

Водещи

Най-четени