ГЕРБ бойкотира и промените за пушенето 07.06 | 11:15

Депутатите от партията на Борисов ще влязат в пленарната зала при гласуването, обяви бившият здравен министър

От Ивелина Георгиева

ГЕРБ ще се противопостави на промените в Закона за здравето, които предвиждат отмяна на забраната за пушене на обществени места.

Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова след среща с представители на гражданската организация "България без дим".

Противопоставянето означава депутатите да изразят тяхното становище в комисиите, които предстои да бъдат формирани и предстои да се гласува техният състав, поясни Атанасова.

На въпрос, дали народните представители от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала при гласуване, бившият здравен министър отговори положително и поясни, че ще влязат не само при гласуването в зала, но и при комисиите, в които ще се обсъжда този законопроект.

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че ГЕРБ не са сигурни дали ще спрат бойкота на пленарните заседания, но категорично ще заявят позицията си по темата.

"Ние оставаме на същата позиция от 2012 г. с промените в Закона за здравето. С внесеното предложение за отмяна на забраната ние бяхме залети от гражданско неудовлетворение ", каза Гергана Гешанова от "България без дим".

Водещи

Най-четени