ГЕРБ внася пореден вот на недоверие 03.06 | 19:50

Този път на прицел е финансовата политика на правителството

От iNews

"До края на седмицата ще има още един вот на недоверие", съобщи народният представител от ГЕРБ Ивайло Московски. Той допълни, че този път вотът ще е за финансовата политика, провеждана от правителството.

По повод инициирания от "България без цензура" вот на недоверие в областта на здравеопазването, Московски коментира, че това е тяхно право, предаде агенция "Фокус".

Попитан ГЕРБ ще подкрепи ли вота на недоверие в здравната сфера, той отговори: "Ние многократно сме заявявали, че няма нито един сектор на управление в държавата, който ние да подкрепяме или поне да му даваме минимална положителна оценка", отсече Московски. 

Ние сме на мнение, че във всички секторни политики всеки един вот на недоверие може да бъде приет и правителството да си подаде оставка, независимо дали вотът е в сферата финансите, енергетиката, здравеопазването или образованието. 

Последните 4 обаче опита за вот на недоверие претърпяха абсолютен провал. От ГЕРБ така и не успяха да свалят правителството на Пламен Орешарски. 

Бившите управляващи внесоха преди изборите за ЕП вот на недоверие с тема "енергетика".

Против оставката на кабинета гласуваха 116 депутати. 80 народни избраници от БСП, 35 от ДПС и един независим подкрепиха правителството.

Водещи

Най-четени