ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят данъчните реформи на Асен Василев в частта им за връщането на 20% ДДС 02.10 | 15:30

В Пловдив Бойко Борисов коментира, че парламентарната група на ГЕРБ е против високия размер на ставката. "Лично говорих с Асен Василев, в бюджета няма да го подкрепим и той няма да мине. Не само за ресторантьорите, а и за други браншове. Виждате сега COVID-19 пак настъпва" - коментира той

От iNews.bg

ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят данъчните реформи на Асен Василев в частта им за връщането на 20% ДДС за ресторантьорския и хотелиерския бранш.

В Пловдив Бойко Борисов коментира, че парламентарната група на ГЕРБ е против високия размер на ставката. "Лично говорих с Асен Василев, в бюджета няма да го подкрепим и той няма да мине. Не само за ресторантьорите, а и за други браншове. Виждате сега COVID-19 пак настъпва" - коментира той.

Парламентарната група на ДПС също няма да подкрепи увеличението на данъчната ставка за ресторантьорския бизнес, заяви по-рано в своя позиция Делян Пеевски. Това предложение вероятно няма да получи като цяло необходимата парламентарна подкрепа. Следователно волята на мнозинството е в посока запазване на 9% ДДС за ресторантьорския бизнес, при това заедно с изпълнението на условията за изсветляването му", посочи депутатът от ДПС.

Именно в петък след среща с финансовия министър Пеевски обяви, че Асен Василев се е отказал от увеличаването на данъка. По-късно той бе опроверган от самия Василев.

"В проведения разговор в Народното събрание, в който участваха и Бойко Борисов и Делян Добрев, темата беше обсъдена задълбочено и при ясно декларирана подкрепа за това да се изпълни пакет от мерки, с които да се постигне максимално изсветляване на бизнеса, бе постигнато категорично общо съгласие, включително и от министър Василев, за запазването на данъчната ставка от 9%", обясни Пеевски и добави: "В последните дни буди недоумение фактът, че финансовият министър Асен Василев е конструктивен в разговорите, водени в Народното събрание и по телефона, но напускайки сградата на Парламента, сякаш освободен от отговорност към дадената дума и джентълменското споразумение, изразява обратно становище пред медиите", подчерта представителят на ДПС.

Водещи

Най-четени