ГЕРБ искат да бъдат третирани равнопоставено, ако не: Отиваме по-скоро на нови избори! 17.03 | 21:17

Връщаме празен мандат, ако до 12 часа утре не се разберем

От iNews

"Ако до 12.00 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да споделят властта, тогава може да говорим. Ако ли не, връщаме мандата и правителство с този мандат няма да има", заяви вицепремиерът в оставка Мария Габриел на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Тя заяви, че "имаме фундаментални различия в това ГЕРБ да бъде пълноправен партньор. За нас спорът се води за това, че първата политическа партия с най-много депутатите трябва да бъде равнопоставена в управлението. Предложихме състав на правителство. Дори и днес, виждайки, че все още има различия, предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само със смяна на премиера и вицепремиера. Това бе категорично отхвърлено. Затова на този етап ние оставаме твърди в линията ни за управлението на страната".

 

"Не можем да приемем идеята ГЕРБ да бъде третиран по различен начин, освен като равнопоставен", каза още Габриел.

 

Исканията са на масата, ако те не бъдат приети в следващите няколко часа, ГЕРБ ще върне празен мандат. Това обяви Мария Габриел от името на преговорния екип на ГЕРБ-СДС тази вечер в извънредно изявление. 

"Спорове за регулатори, съдебна реформа, борба с копуцията нямаме, имаме различие фундаменално по отоншение на това ГЕРБ да бъде приет като равнопоставен партньор. За нас спорът се води за това, че първата политическа партия с най-много депутати трябва да бъде поставена като равнопоставена, да е ясно кой носи отговорност. И днес виждайки, е имаме различия предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното пранителство само с ротация на премиера, с опция за смяна на министри, но това бе отхвърлено," заяви Габриел. ГЕРБ не може да бъде третиран по различен начин, освен равнопоставен, категорична бе тя. 

В отговор на журналистически въпрос, Габриел обяви: Отиваме по-скоро на нови избори!

Водещи

Най-четени