ГЕРБ обвини БСП, че съдейства на Божков 09.06 | 18:00

Тома Биков обяви, че ГЕРБ ще подкрепи създаването на анкетна комисия, която обаче да проучи олигарсите на целия преход

От iNews.bg

ГЕРБ обвини БСП в действия в полза на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който е в Дубай. На брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Тома Биков обяви, че решението на БСП да поиска анкетна комисия, която да провери всички сигнали, изнесени от Божков, е свидетелство за съдействието на левицата - стратегията на Божков да премине от криминални към политически действия.

"БСП в момента се опитват и със заявката си за едва ли не вот на недоверие, сваляне на правителството, да върнат Божков в родината му, но не там, където му е мястото – в ареста. А да го върнат на позицията, от която беше премахнат – а именно позицията да въздейства по нерегламентиран начин върху политиката и стопанския живот на страната", каза Тома Биков.

"От ГЕРБ нямаме намерение да се оправдаваме за един от най-големите успехи на сегашния мандат – разтурването на бизнеса на Васил Божков", посочи той.

Тома Биков обяви, че ГЕРБ ще подкрепи създаването на анкетна комисия, която обаче да проучи олигарсите на целия преход.

"Ако БСП иска да превърне тази анкетна комисия в адвокатска кантора, която трябва да изпере имиджа на Васил Божков, това също няма да го позволим. Затова в тази комисия трябва да се разгледа системният проблем. А не темата да бъде Васил Божков, неговата бъдеща партия, неговите комикси. Той не ни е интересен, той интересен за прокуратурата и за съда и евентуално за г-жа Нинова", каза той.

Според депутата от ГЕРБ Маноил Манев лидерът на БСП Корнелия Нинова е имала среща с бизнесмените Васил Божков и Валентин Златев и призова самата Нинова да даде отговор за какво са си говорили.

Той посочи още, че лидерът на БСП търси начин да финансира партията си.

"Сега г-жа Корнелия Нинова – наследничката на поредица от ръководители на БСП и БКП, защото те са им наследниците, изпразни касата на партията си, тя е куха и е празна и е пред фалит. И как ако не по старата схема – ние ви дадохме, сега ви отваряме отново вратата, готови сме да ви защитаваме, ако ни финансирате пак", каза той.

Водещи

Най-четени