ГЕРБ окупира всички комисии в СОС, Реформаторите гневни 16.11 | 17:12

В знак на протест групата на РБ отказа зам.-председателските места

От iNews.bg

Реформаторите се оттеглиха от зам.-председателските места в Столичния общински съвет (СОС) в знак на протест срещу това, че шефовете на всички постоянни комисии в съвета се оглавяват от ГЕРБ. Реформаторите обаче декларираха, че не оттеглят подкрепата си към кмета на София Йорданка Фандъкова и нейната програма за управление.

Според председателят на групата на РБ Борислав Бориславов е редно да се излъчат председатели на комисии от всички групи в общинския съвет, тъй като ГЕРБ нямат мнозинство.

"ГЕРБ разполагат с 30 места, ние - с 11, БСП - със 7, и две групи по пет души. Нормалният политически ход беше, както е изборният резултат, от тези 13 комисии - 6-7 да са с председателството от ГЕРБ, 2-3 от Реформаторския блок, от БСП съответно и от малките политически групи да има председатели на комисии. Това, което направихме, е единствено в унисон със схващанията и разбиранията на нашите избиратели, а то е, че управлението, където и да било - дали в София или в страната, трябва да бъде поставено ясно, открито и коректно. В момента ГЕРБ избира пътя на ясни тематични мнозинства с подкрепата на по-малките групи, което отваря вратата за може би не най-принципните решения", заяви Бориславов, цитиран оит БНР.

 

 

Водещи

Най-четени