ГЕРБ отново дава назад! Кабинет "Борисов 3" няма да има 17.12 | 09:54

Поне не в настоящия парламент

От iNews.bg

Откакто кабинетът "Борисов 2" подаде оставка след президентските избори у нас, всяко следващо решение в групата беше предпоследно. От ГЕРБ ту дават надежда, че ще съдействат страната ни да излезе от политическата криза, ту веднага след това дават назад.

Бойко Борисов и колегите му започнаха преговори с представителите на Реформаторския блок, които приеха третия проучвателен мандат от президента Росен Плевнелиев. Разговорите трябва да продължат и в началото на следващата седмица, когато трябва да стане ясно дали в крайна сметка ще бъде съставено правителство.

"Правителство с премиер Бойко Борисов в този парламент няма да има. Аз също няма да съм министър с мандат на РБ. Правителство с премиер Бойко Борисов ще има само след нови избори. Премиерът на най-голямата партия не може да бъде министър-председател с чужд мандат", заяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов пред Нова тв.

За разлика от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който прогнозира над 20% вероятност за нов кабинет без предсрочни избори, Горанов обяви, че неговата прогноза клони около 0%.

Водещи

Най-четени