ГЕРБ показали нов морал в политиката 14.03 | 09:23

Не допуснахме лобистки закони, отчете Велчев

От Христина Рафаилова

Опозицията в парламента също била виновна за това, че хората излязоха на улицата да протестират. Това каза шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в изказването си по време на последното заседание на Народното събрание.

Той подчерта, че в началото на управлението мнозинството е поискало от останалите партии да има консенсус по важни за страната въпроси. Политическите сили обаче не се осигурили нужното съглашателство и това станало една от причините българите да протестират.

По думите на Велчев в този парламент омразата и злобата взели връх над разбирателството.

По негово мнение управляващото мнозинство показало нов морал в политиката, като депутатите не подменили вота на избирателите и  не сменили политическата си принадлежност.

Честата поправка на приетите закони Велчев също определи като показателни за морала на хората на Бойко Борисов. С преправянето им народните представители показали, че се вслушват в гласа на неправителствените организации и гражданите.

Сред най-големите позитиви на парламентарното мнозинство било, че не е допуснало приемането на лобистки текстове.

Народният представител призна, че липсата на опит на кадрите на ГЕРБ довела в някои случаи до забавяне на темповете на работа на парламента.

Също така управляващите не успели да отговорят на очакваният на пенсионерите, пациентите и потребители. Те останали  и  длъжници на образованието според Велчев.

Водещи

Най-четени