ГЕРБ са отговорни за политическата криза, категоричен Карадайъ 22.02 | 18:38

ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност, заяви той

От iNews

Два месеца преди европейските избори има политическа криза и основната отговорност за това носи ГЕРБ. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на ръководството на партията, предаде бТВ.

"Популистко-националистическото управление на страната е пълен провал. ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Сериозното погазване на правата на българските граждани крие погазване и на европейските ценности. Случилото се с ЦИК беше поредният тест и ГЕРБ се провали", посочи Карадайъ и заяви, че правата и свободите трябва да се извоюват.

Според ДСП правителствената криза е перманентна. От партията допълниха, че на срещата с групата на ГЕРБ, преди гласуването на поправките в Изборния кодекс, не била обсъждана темата за кворума в пленарната зала. 

"30 години след демократичните промени се налага да продължаваме да убеждаваме, че езиковото многообразие е духовно богатство. Ние, членовете на Централния съвет на ДПС, заявяваме, че ще продължаваме да отстояваме демократичните ценности – това е пътят за противопоставяне на национализма и на всяка политика, която застрашава мира. ", каза още председателя на ДПС. 

От ДПС уточняват, че предложените от тях поправки в кодекса не са за отпадане на преференциите, а за по-справедлив праг. Като заявиха, че всичките им предложения били сериозен политически тест, на който ГЕРБ се провалили.

От ГЕРБ днес отказаха да коментират нападките от ДПС.

Най-четени