ГЕРБ сътвориха виц с дълговете на вероизповеданията 14.03 | 12:00

Това е вторият автогол след преференциите, който управляващите си вкараха, коментира изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов

От iNews

Управляващите сътвориха виц. Това каза пред Радио "Фокус" политологът Първан Симеонов за отказа на ГЕРБ от амнистията на дълговете на вероизповеданията. 

Според него действията им са провокирани от усещането, че системно бъркат във важно политическо качество – да чуваш общественото мнение. Въпреки това ГЕРБ показа, че могат да поправят подобни проблеми, обясни изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл". 

"Това беше стъпка към увеличаване контрола и наблюдението върху дейността на вероизповеданията у нас, което е смислено и разбираемо, но не се прави така, в чисто комуникационен план. В дните, когато се говори за данъчни, които под прикритие са играли хоро и се споменават суми като 1,50 лв., да кажеш - опрощаваме 8 млн.лв. задължения – това е готов виц. Подобно нещо могат да направят хора, които хабер си нямат от медии, ПР или подценяват българското общество", коментира той. 

"Отдавна е доказано, че в съвременната политика, в нашата част от света, понякога най-опасното е просто да допускаш грешки. ГЕРБ е отборът, който води мача, води с резултата и в такава ситуация е достатъчно да не позволяваш да ти отбележат гол, но за сметка на това ГЕРБ си вкара два автогола за последния един месец – единият беше с преференциите и другият - с амнистията на дълговете на вероизповеданията. И това се дължи на това увличане, че всичко е наред и че те водят в резултата", коментира Първан Симеонов. 

Той каза още, че случващото се не е нищо ново за последните десет години, има една разлика обаче, че преди десет години ГЕРБ е била в по-изгодна позиция.

Водещи

Най-четени