ГЕРБ ще опитат да направят кабинет, но са наясно, че шансовете са малки 12.04 | 13:12

Свърши времето на големите приказки, дойде време да се взимат решения, казва Томислав Дончев

От iNews.bg

ПП ГЕРБ представя анализ на резултата си на парламентарните избори на пресконференция в централата на партията.

"Благодарност към българските граждани, който въпреки всички опити да бъдат отвратени от изборите, гласуваха. Българската демокрация е жива", заяви в началото на брифинга Томислав Дончев, цитиран от БНТ. Той благодари на всички изборни администрации.

"Най-важното е, че това е победа въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естественото изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден", заяви още той.

"Свърши времето на големите приказки, дойде време да се взимат решения", каза Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ ще следват правилата по Конституция и ще предложи правителство. Той акцентира, че избирателите са поставили политиците в трудно положение.

"Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което би могло да работи, да решава проблеми и да гони целите, които сме си поставили. Въпреки малкото шансове то да бъде подкрепено", акцентира той.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, "Демократична България" в два, а "Има такъв народ" и БСП по един, обобщи данните административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Вчера Бойко Борисов обяви партията си за отличник на изборите. Докато проверяваше ремонта на Околовръстния път на Пловдив той коментира, че хората харесвали направеното, щом на изборите са гласували най-много за ГЕРБ.

"Няма досега друга партия да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила избори. Просто омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най ще са щастливи ако не се явим на избори. Тогава вече ще са най-щастливи. Но ще го направим както трябва", заяви Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени