ГЕРБ ще участва в консултации по законодателната програма на НС 04.07 | 11:27

Служебните министри са отговорност на президента, посочи Борисов

От iNews.bg

ГЕРБ ще участва в консултации във вторник за законодателната програма на 42-рото народното събрание до края на мандата. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на предложението на председателя на ДПС Лютви Местан за такива разговори между парламентарните групи.

"Да кажат само в какъв формат. За мен е по-добре да участват експерти - Цецка Цачева, Димитър Главчев, които познават по-добре законодателството. Ако кажат, ще отида и аз", посочи Борисов.

Той заяви, че ще подкрепят актуализация на бюджета на Здравната каса, но искат и оставки на отговорните лица, сред които и управителят на НЗОК.

Борисов посочи, че ще настояват в дневния ред да се включат точки, които имат значение за следващите два месеца.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че е готов да оттегли от програмата промените в Наказателния кодекс, свързани с давността за престъпления, извършени по политически причини.

Относно служебния кабинет, Борисов каза, че служебните министри са отговорност на президента. "Ако ме пита, бих държал ГЕРБ далече от служебното правителство", коментира лидерът на опозицията.

За номинацията за еврокомисар от България Бойко Борисов коментира, че ако е Кристалина Георгиева, тя ще получи много висок ресор и най-вероятно заместник-председателско място на ЕК, предаде БТА.

Водещи

Най-четени