ГЕРБ щедри - за всяка партия шефски пост на парламентарна комисия 17.11 | 20:50

Икономиката отива при БСП

От iNews.bg

ГЕРБ раздава шефски места в парламентарните комисии на всички партии, за да няма сърди и Народното събрание да заработи нормално.

 До края на седмицата вероятно ще стане ясно колко  ще бъде броят на комисиите и кои ще са техните председатели информира TV7. 

Очаквано най – трудно мнозинството ще се разбере с "Атака", която още от самото началото гарантира, че ще е яростна опозиция.

Лагерът на Бойко Борисов демонстрира завидна отстъпчивост и вероятно председателският пост  в икономическата комисия  ще бъде даден на най – големия опонент на партията – БСП. 

За шеф се спрягат няколко имена от червените редици, сред които Корнелия Нинова, Румен Гечев и и Петър Кънев.

Енергетиката  обаче остава за първата политическа сила, като шеф тук вероятно ще е бившият ресорен министър Делян Добрев.  Менда Стоянова ще  застане начело на  финансовата комисия, която тя ръководи по време на първия мандат на Борисов. 

 Данаил Кирилов от ГЕРБ почти сигурно ще оглави правната. Най-вероятно Регионалната комисия ще бъде поверена на АБВ. Обмисля се вариант комисията по външна политика и тази по отбрана да бъдат събрани. Възможно е ГЕРБ да отстъпят председателското място на Красимир Каракачанов.

Вътрешната комисия със сигурност ще се ръководи от Атанас Атанасов от Реформаторския блок. И земеделската остава за Реформаторите и Румен Христов. ДПС и Хасан Адемов почти сигурно ще оглавят Социалната комисия. Милена Дамянова от ГЕРБ взима Комисията по образование. Здравеопазването със сигурност ще е за ГЕРБ, а в самата партия на Бойко борисов има най-малко четирима претенденти за поста.

Младежта и спорта ще се оглави или от Вили Лилков от Реформаторския блок или от ММА боеца от Български демократичен център Борислав Иглев. От ГЕРБ имат намерение да намалят броя на постоянните комисии. Това ще стана със сливане на някои от тях или закриване. В същото време обаче се очаква да има и две нови. Едната ще е комисия за монополите и правата на потребителите. Парламентарна комисия ще отговаря и за еврофондовете. 

Водещи

Най-четени