Габрово и Севлиево остават в хватката на лошото време 30.10 | 07:59

Бедственото положение в общината остава

От Христина Рафаилова

Габрово и Севлиево все още не могат да се освободят от хватката на лошото време, застигнало ги миналия уикенд. Бедственото положение там остава.

Три населени места продължават да са на студено и тъмно, тъй като снегът продължава да спъва работата на аварийните екипи на електроразпределителното дружество, информира TV7. 

Служителите на "Енерго-про" продължават да работят до пълното отстраняване на повредите. Обстановката в квартал "Узана" също се нормализира. Там вече има електричество, но все още няма вода.

Главните пътища в общината са почистени. Снежната маса и падналите дървета продължават да сред основните проблеми, които не позволяват обстановката да се нормализира. 

И днес бригади с техника ще отстраняват паднали дървета и ще се разчистват по-малките вътрешни улици в града и селата.

Вчера (29 октомври) училищата, детските градини и яслите отвориха врати, като в предишните дни те не работеха заради тежките условия. 

От "Топлофикация Габрово" съобщават, че поради проблем с горивото няма да са в състояние да започнат нормално топлоподаване към абонатите на дружеството.

И в община Бургас бедственото положение остава в сила. Около 1,3 млн. лв. ще са необходими за неотложните дейности по отстраняване на щетите от бедствието. Вчера беше отменено бедственото положение в Севлиево.

Водещи